Katsugen


Katsugen Undo significa "moviment regulador, coordinació de la CVP” . La paraula “undo” vol dir “moviment”, però quan fem esment a la pràctica, habitualment ho simplifiquem dient només “katsugen”.
Fer katsugen és deixar-se moure espontàniament, sentint com la CVP vol coordinar-se. Així, s’estableix un diàleg espontani entre conscient i no conscient, voluntari i involuntari, “jo vestit” i “jo espontani” deixant de banda cap pretensió de corregir res o de fer res en especial, senzillament seguir el que es va manifestant dins del moviment.Hi ha formes diverses per induir la pràctica, però un cop hi entrem, ens anem deixant moure de manera natural des de l’impuls de l’eix (columna). La pròpia inèrcia del moviment ens permet sentir quines parts dificulten la coordinació global de l’organisme i ens priven de moure’ns amb més flexibilitat. Instintivament el cos va trobant la manera de recuperar moviment allà on l’energia vital té tendència a quedar estancada.
Aquesta actitud d’escolta i de deixar-se sorprendre en el moviment, activa una expressió pròpia i diferent segons cada persona i el seu moment. Creativitat espontània fruit de la riquesa del món intern que hi ha en cadascun de nosaltres.
Practicar katsugen ens porta a la sensació que, subtilment, recuperem una part de nosaltres que ens permet percebre’ns des del nostre estat real i la seva necessitat de reajustar-se.
L' organisme està preparat per autorregular-se i si li donem un espai perquè s’expressi, disposa de recursos propis per recuperar-se de situacions habituals que provoquen nerviosisme, angoixa, mal humor, mal de cap, desgana o menjar compulsiu, pedres de ronyó, contrarietats que semblen insostenibles, etc
A l'Estudi Seitai de Barcelona i Reus hi trobaràs un espai on coneixer i compartir la pràctica del katsugen.