Núria Padrós


Núria Padrós
L’hivern de 1979, en una sessió de ioga amb l’Uma Ysamat i l'Enric Boada, vaig viure el meu primer contacte amb el Katsugen i el Yuki, amb el moviment espontani i la seva percepció a través de les mans. 
M’acabava de llicenciar en Filologia i, tot compaginant la docència amb la pràctica del Seitai entre familiars i amics, sovint em descobria fent katsugen sense intenció prèvia, gaudint dels canvis d’estat que això em generava. Va ser des d’aquesta naturalitat i senzillesa  que el katsugen i el yuki  es van anar incorporant a la meva vida, facilitant-me la connexió amb mi mateixa i amb l’entorn.
L'any 1984 vaig començar la meva formació amb un curs impartit per Katsumi Mamine, que em va aportar una nova visió sobre la salut i la vida i em va iniciar en la comprensió del Seitai. Des d'aleshores, he treballat en aquesta línia de formació i recerca en base a l'ampli treball d’investigació realitzat per Katsumi Mamine. L’estiu del 1989, vaig participar en un curs sobre el Seitai que el segon fill de Haruchika Noguchi va impartir a Osaka (Japó).
Dins la meva trajectòria professional, voldria destacar la col·laboració, des del 1990 fins el 2020, en el Centre Seitai dirigit per Francesca Garrido i Katsumi Mamine, on hi realitzava reunions de pràctiques de grup i sessions d’atenció individual de yuki i d’inducció al Katsugen. Entre el 1998 i el 2004 vaig coordinar el Centre Seitai de Terrassa i a partir del 1999 he impartit cursos i tallers en espais diversos com el Conservatori de Música de Badalona, la Fundació P. d’ Estudis Musicals de Vic , l’Escola Superior de Música de Barcelona (esmuc), el Centre de Dansa-Teatre dirigit per Mercè Boronat, el Centre de Dansa de Madrid "Espacio en Blanco" i l'Institut del Teatre de Barcelona (IT), entre d’altres. 
El 2005 vaig inaugurar l’Estudi Seitai de la Pl del Sol de Gràcia (Barcelona), amb el desig de crear un espai on comunicar i compartir la vivència del Seitai i aprofundir en les pràctiques del katsugen i el yuki.